Nystartade Areim Fond I köper 47 500 kvm kontor
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn

Nystartade Areim Fond I köper 47 500 kvm kontor

2007-11-30 | Investering

Nystartade AREIM Fond 1 har gjort sina två första investeringar. Den första investeringen är ett nytt kontorshus på cirka 7 500 kvadratmeter som byggs av Skanska i Hammarby Sjöstad. Den andra gäller 40 000 kvadratmeter befintliga kontorslokaler i Kista med Klövern och SEB Trygg Liv som säljare.

Tre av världens störst institutionella kapitalförvaltare, ABP (Stichting Pensioenfonds ABP), ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension) och GIC (the Government of Singapore Investment Corporation), har garanterat 2,1 miljarder kronor i AREIM Fond 1. Fondens livslängd är åtta år, investeringsperioden är tre år och den totala investeringsvolymen uppgår sammanlagt till cirka 7 miljarder kronor. AREIM Fond 1 förvaltas av AREIM Fund Management som är en del av Andersson Real Estate Investment Management.

-Fonden är främst inriktad på kontor i större svenska städer. Vår styrka ligger i första hand i att utveckla kontorslokaler, skaffa nya hyresgäster och förhandla både nya och befintliga kontrakt. Mot den bakgrunden känns våra två första investeringar helt rätt, säger Leif Andersson, vd på AREIM.

 - Det nya kontorshuset i Hammarby Sjöstad kommer att erbjuda attraktiva kontor i ett expansivt område med goda kommunikationer. Fastigheten i Kista har ett mycket bra läge och vi ser fram emot en spännande utveckling av fastigheten.

Kontaktperson Areim

Namn: Leif Andersson, VD Areim
Telefon: +46 8 501 055 10
E-post: leif[a]areim.se

Ladda ner v-card ›

Ladda ner pdf