Areim säljer 44 handelsfastigheter
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn

Areim säljer 44 handelsfastigheter

2015-07-08 | Transaktion

Areim har ingått avtal om att sälja 44 handelsfastigheter till Svenska Handelsfastigheter. Fastigheterna är belägna i tillväxtorter över hela Sverige, från Boden till Ystad. Hyresgästerna utgörs av ledande livsmedelskedjor såsom ICA, Bergendahlsgruppen, Axfood och Coop samt andra starka volymhandelsaktörer. Den totala uthyrningsbara arean är ca 180 000 kvadratmeter varav 97 procent utgör handelsyta.

Fastigheterna har förvärvats löpande under perioden 2010-2013 och har utvecklats i samarbete med Möller & Partners och HEA Property Partners. Säljare är Areim Fond I, tillsammans med minoritetsägaren Möller & Partners, och Areim Fond II. Tillträde kommer att ske under hösten 2015.

-Vi har utvecklat fastigheterna sedan de förvärvades genom ett aktivt förvaltningsarbete och nära dialog med hyresgästerna. Då portföljen nu är stabiliserad med låga vakanser och stabila kassaflöden väljer vi att sälja i enlighet med vår strategi. Försäljningen innebär en första försäljning i Fond II och ytterligare en försäljning i Fond I säger Therese Rattik, VD på Areim.

Leimdörfer och Kilpatrick har varit rådgivare åt Areim.

Kontaktperson Areim

Namn: Therese Rattik
Telefon: +46 70 754 65 24
E-post: therese.rattik[a]areim.se
Ladda ner v-card ›

Ladda ner pdf

Ladda ner pressmeddelande › Areim säljer 44 handelsfastigheter