Areim säljer Lindhagensporten till Invesco
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn

Areim säljer Lindhagensporten till Invesco

2015-09-01 | Transaktion

Areim säljer Gångaren 10, även kallad Lindhagensporten för Areim Fond Is räkning till Invesco i samarbete med dess lokala partner Scius Partners. Fastigheten knyter ihop Kungsholmen med Lindhagensgatan och skapar därmed Lindhagens bästa kontorsläge.

Under Areims ägande har fastigheten totalrenoverats och moderniserats till kontor med toppstandard och starkt miljöfokus. Securitas och Stanley Security Solutions är exempel på två stora och välkända hyresgäster. Den sista fasen av kontorsprojektet med utveckling av ca 11 000 kvm nya moderna kontorsytor beräknas stå klar Q4 2016.

-          Vi är mycket glada över att vi har sålt till Invesco som är en stabil och långsiktig ägare. Tillsammans kommer vi nu att färdigställa utvecklingen av fastigheten och ytterligare stärka platsens attraktivitet. Försäljningen ligger helt i linje med vår strategi att avyttra Fond I, säger Tiffany Strand, Fund Manager på Areim.

-          Vi är mycket nöjda över att förvärva Gångaren 10 som kompletterar vår pan-Europeiska strategi väl och ger ökad diversifiering till vår existerande portfölj. Vår lokala partner Scius har genom sitt kontaktnät och aktiva förvaltning hjälpt oss hitta och förvärva ytterligare en högkvalitativ fastighet på Västra Kungsholmen. Vi ser den svenska ekonomin och fastighetsmarknaden som en av de starkaste i Europa och där det också finns en av de största möjligheterna för hyrestillväxt, , säger Paddy Bingham, Managing Director – Fund Management Invesco Real Estate.

Kontaktperson Areim

Namn: Therese Rattik
Telefon: +46 70 754 65 24
E-post: therese.rattik[a]areim.se
Ladda ner v-card ›

Ladda ner pdf

Ladda ner pressmeddelande › Areim säljer Lindhagensporten till Invesco